Работилница на тема: „Поправка и одржување на инженериски машини“

Во периодот од 20.06-25.06.2016 година во касарна „Илинден“ во Скопје се реализира работилница на тема: „Поправка и одржување на инженериски машини“ во соработка со Канцеларијата за билатерална соработка на Вооружените Сили (ВС) на САД. На работилницата, присуствуваа претставници од Националната гарда на Вермонт, САД и претставници на инженерискиот баталјон (инжб) од составот на 1.мпбр. По…

Методско нагледна вежба „Постапка на органите за противпожарна заштита во различни ситуации“

На ден 23.06.2016 година во касарнaта „Чеде Филиповски-Даме“ во Кичево се организира и реализира заедничка Методско нагледна вежба (МНВ) на тема: “Постапка на органите за противпожарна заштита во различни ситуации” со персоналот од 4.механизиран пешадиски бaталјон (4.мпб) и припадниците од територијалната противпожарна единица (ТППЕ) од градот Кичево. MНВ се организираше на ниво на 1.механизирана пешадиска…