Проштална средба на НГШ на АРМ со досегашниот шеф на канцеларијата за врски на НАТО во Република Македонија

Началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски оствари проштална средба со морнарички капетан Румен Радев, досегашен шеф на канцеларијата за врски на НАТО во Република Македонија и запознавање со новоназначениот шеф на канцеларијата, морнарички капетан Горазд Бартол. На средбата генералот Величковски ја нагласи советодавната улога која ја има канцеларијата за врски на НАТО во…

Поддршка за инженериска обука на курсот за командири на водови

Во деновите 16.06. и 18.06.2016 година инженерискиот баталјон ја поддржа обуката на Курсот на водови, организиран од страна на Воената академија „Генерал Михајло Апостолски“ – Скопје. Поддршката на обуката се реализира на гарнизонското стрелиште „Стенковец“ со организација на 3 (три) вежби со боеви минско експлозивни средства (МЕС) во наведените денови, а со цел идните командири…