Посета на командантот на воздухопловниот ВИНГ на Националната Гарда на Вермонт на единиците на АРМ

Командантот на Воздухопловниот ВИНГ на Националната Гарда во Вермонт, САД – полковник Гини Патрик беше во тридневна посета на Здружената оперативна команда (ЗОК). Посетата баше реализирана во периодот од 20-22.04.2016 година во командата на ЗОК и потчинетите единици. Во негова придружба беа одбранбеното аташе на САД во Република Македонија, полковник Томас Батлер со претставници од…

Студенти од Факултетот за безбедност во посета на полкот за специјални операции

Студенти од втора година од факултетот за безбедност од Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола, беа во работна посета на полкот за специјални операции. Во текот на посетата, студентите имаа можност да се запознаат со мисијата, задачите, начинот на селекција и обуката која што се реализира во единицата, како и да слушнат за дел од искуствата од…