Примопредавање на должноста командант на Центарот за електронско извидување

Во касарната „Гоце Делчев“ во Скопје со воена свеченост се изврши примопредавање на должноста командант на Центарот за електронско извидување (ЦЕИ). Должноста командант на ЦЕИ е поставен потполковник Марјан Масевски кој ја прими должноста од потполковник Николче Милковски. Согласно Правилото за воен протокол на свеченоста се прочитаа наредбите за поставување, по што следea пригодни говори…

Новопримените припадници на ренџерскиот баталјон со гордост ги примија обележјата на единицата

По успешно завршениот шестомесечен ренџерски курс новопримените припадници на ренџерскиот баталјон и официјално станаа членови на оваа престижна единица. За време на овој напорен курс новопримените професионални војници со ентзијазам се справија со сите физички, психички и интелектуални препреки знаејки дека само најупорните, најспособните и најмотивираните можат да успеат. За време на курсот се изведуваа…