Заедничка обука и размена на искуства на припадници од ПСО со припадници на армијата на САД

Припадници од баталјонот за Специјална Намена од составот на полкот за Специјални Операции реализираа заедничка обука и размена на искуства со старешини од составот на Армијата на Соединетите Американски Држави. Обуката се реализира во периодот од 11.03 до 23.03.2016 година на терените на АП Криволак. Активноста е дел од годишниот план за билатерална соработка помеѓу…