Реализирана крводарителна акција во пресрет на одбележување на Денот на 1.мпбр“

Во рамки на програмата за одбележување на 2-ри Април, денот на прва механизирана пешадиска бригада (1.мпбр) од составот на Здружената Оперативна Команда, во касарната „Страшо Пинџур“ во Петровец се реализира акција за доброволно дарување на крв. Акцијата се реализира во организација на екипа од Институтот за трансфузиона медицина од Скопје во соработка со Црвен Крст…