Одбележан денот на Резервните сили во касарната „Боро Менков“ во Куманово

Во касарната „Боро Менков“ во Куманово, припадниците од командата на Резервни сили го одбележаа „11-ти Март, Денот на единицата“. На одбележувањето присуствуваа командантот на ЗОК генерал мајор Васко Ѓурчиновски, заменик командантот на ЗОК бригаден генерал Павле Арсоски, началник на штаб во ЗОК бригаден генерал Азим Нуредин, претставници од Здружението на резервни офицери, државните и општествени…

Иницијална планирачка конференција за вежбата „Македонски Блесок 12“

Во периодот од 7 до 10 март, 2016 година во Центарот за обука на вода во Охрид се одржа иницијалната планирачка конференција за претстојната вежба „Македонски Блесок 12“ која е планирана да се реализира во центарот за обука „Пепелиште„ и на армискиот полигон „Криволак“ во периодот од 1 до 7 октомври годинава. Цел на вежбата…