Успешна реализација на курсот за прв подофицер во чета

Во Центарот за индивидуална обука заврши Курсот за прв подофицер во чета. Овој курс е дел од годишната програма за обука на Командата за обука и доктрини за 2015 година и истиот успешно го завршија 15 (петнаесет) подофицери припадници на Армијата на Република Македонија, меѓу кои и една припадничка од понежниот пол. Целта на курсот…

Со Указ на Претседателот на Република Македонија и Врховен командант на вооружените сили унапредени тројца старешини на АРМ во генералски чинови

Со Указ на Претседателот на Република Македонија и Врховен командант на вооружените сили, во повисоки чинови унапредени се следните старешини на АРМ: во чин генерал мајор е унапреден бригадниот генерал Васко Ѓурчиновски, во чин бригаден генерал унапредени се полковниците Мирче Ѓоргоски и Зоран Милески. Пред стројот на единиците чии команданти се унапредените, и во Генералштабот…

Донација на средства за социјално загрозени семејства и деца без родители

На ден 29.12.2015 година, на неколку локации во Република Македонија припадниците на полкот за специјални операции реализираа донација на средства до социјално загрозени семејства и деца без родители. Оваа хуманитарна акција се реализираше во соработка со Центарите за социјална работа во Кратово, Крива Паланка и Домот за деца без родители „11 Октомври“ – Скопје. Средствата…