Одржани вторите по ред „Ренџерски игри 2015“

На терените во касарната „Илинден“ и на стрелиштето „Стенковец“, во период од 22 до 25.12.2015 година, припадниците на ренџерскиот баталјон од составот на полкот за специјални операции ги реализираа вторите по ред ренџерски игри. Дисциплини во кои се натпреваруваа екипите беа: ползење и носење на ранет, фрлање на рачна одбрамбена бомба, гаѓање со автоматска и…