Осмо армиско првенство во крос-кантри трчање во касарната „Чојлија“ во Петровец

Во организација на Генералштабот на АРМ по осми пат пред новогодишните празници традиционално се одржа армиско првенство во крос-кантри трчање. На годинешното армиско првенство во крос-кантри својата физичка подготвеност во оваа дисциплина ја покажаа повеќе од 50 натпреварувачи од сите команди и единици на АРМ. Натпреварувањето се реализира на патеката во касарната „Чојлија“ во Петровец,…