Учество на Началникот на Генералштабот на АРМ на конференцијата на Началниците на Трансформација на НАТО

Началникот на ГШ на АРМ генерал потполковник Методија Величковски во период од 08.12-10.12.2015 година учествуваше на овогодинешната НАТО конференција на Началниците на трансформација (Chiefs of Transformation Conference – COTC). Конференцијата се одржа во седиштето на Врховната команда на НАТО сојузничките сили за трансформација во Норфолк, Вирџинија, Соединетите Американски Држави, и на неа учествуваа претставници од…

Обука со персоналот за односи со јавноста од страна на НАТО мобилен тренинг тим

„Транспарентноста, веродостојноста на информациите и активната комуникација е основа на мисијата на армиските односи со јавноста во поддршка на командантите“ е главната порака искажана од страна на претставниците на НАТО мобилниот тренинг тим (МТТ) за време на обуката која се реализира во Домот на АРМ во Скопје, во период од 09.12 до 11.12.2015 година. На…

Примопредавање на должноста командант на 3.мпб

Денес, 11 Декември (петок) 2015 година, во касарната „Народен Херој Кузман Јосифовски – Питу“ во Тетово, се одржа свеченост по повод примопредавање на должноста командант на 3. механизиран пешадиски баталјон (3.мпб) од составот на 1. механизирана пешадиска бригада (1.мпбр). Должноста командант на 3.мпб од потполковник Атанас Пановски ја прими мајор Игор Спасеноски кој досега ја…