Прием на штабните старешини од мисиите Одлучна поддршка и АЛТЕА во ГШ на АРМ

Припадниците на АРМ кои во следните шест месеци ќе извршуваат штабни должности во мисиите „Одлучна Поддршка“ во И.Р. Авганистан и „АЛТЕА“ во Босна и Херцеговина остварија средба со Началникот на ГШ на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски и министерот за одбрана Зоран Јолевски. На средбата присуствуваа и амбасадорот на Република Турција во Република Македонија, Омур Шолендил…

Заврши селективниот курс за прием на професионални војници во специјалните единици на АРМ

Денес 27.11.2015 година заврши селективниот курс за прием на професионални војници во специјалните единици на АРМ. Селективниот курс започна на 03.11.2015 година и се реализираше во Центарот за обука „Пепелиште“ и Армискиот полигон „Криволак“. Со завршувањето на селективниот курс кандидатите исполнија еден од критериумите за да бидат дел од од полкот за Специјални Операции. Сите…