Средба на Началникот на ГШ на АРМ со заменикот на амбасадорот на Република Унгарија

Денес, 21-ви октомври 2015 година, Началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски оствари протоколарна средба со заменикот на амбасадорот на Република Унгарија во Република Македонија, Н.Е. Гјула Шомогји. Генералот Величковски искажа благодарност до Република Унгарија за поддршката на евроатланската интеграција на Република Македонија, како и за заложбата за прием на нашата држава во НАТО.…

Средба на Началникот на ГШ на АРМ со шефот на канцеларијата за врски на Република Грција во Република Македонија

Денес, 21-ти октомври 2015 година, Началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски оствари протоколарна средба со шефот на Канцеларијата за врски на Република Грција во Република Македонија, Н.Е. Теохарис Лалакос. Началникот на ГШ на АРМ меѓуармиската соработка со Република Грција ја оцени како исклучително важна, при што истакна дека во наредниот период таа треба…

Припадниците на баталјонот за врски го одбележаа денот на единицата

Денес 21.10.2015 година во касарната „Илинден“ во Скопје се реализира воена свеченост на која припадниците на баталјонот за врски го одбележаа денот на единицата. Со одлука на претседателот на Република Македонија и Врховен командант на вооружените сили д-р Ѓорѓе Иванов, 21 октомври е одреден за Ден на баталјонот за врски, како датум со кој се…

Успешно реализирано гаѓање со минофрлачи 82мм

На ден 20.10.2015 година дел од припадниците на Ренџерскиот баталјон од составот на полкот за специјални операции на Армискиот полигон „Криволак“ реализираа гаѓања со минофрлач 82мм. Цел на ова гаѓање беше кондицирање на посадите во правилно ракување и прецизно дејствување по зададени цели. Гаѓањата се реализираа во дневни и ноќни услови. Резултатите кои беа постигнати…