Финална Координативна Конференција за вежбата „Македонски Блесок 11“

Во Центарот за обука (ЦО) Пепелиште во период од 31.08-04.09.2015 година се реализира Финалната Координативна Конференција (ФКК) за вежбата „Македонски Блесок 11” (МБ-11). На конференцијата, под раководство на директорот на вежбата и лидерите на синдикатите се изработени сите документи предвидени со Директивата за планирање на вежби на НАТО 75-3, Динамички план за подготовка и реализација…

Реализирана стручно специјалистичка обука во летни услови во кампот Радожда

Припадниците од извидувачките водови од составот на потчинетите единици на првата механизирана пешадиска бригада од Здружената Оперативна Команда, во период од 20.08.2015 година до 04.09.2015 година, во кампот Радожда на Охридското езеро реализираа стручно специјалистичка обука во летни услови. Цел на обуката е оспособување на припадниците од овие водови за користење во техники и стилови…

НГШ на АРМ и командантот на ЗОК ги посетија припадниците на инженерискиот баталјон ангажирани во село Порој, Тетовско

Денес (2-ри септември 2015 година), началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски и командантот на Здружената оперативна команда на АРМ бригаден генерал Васко Ѓурчиновски ги посетија припадниците на инженерискиот баталјон на АРМ, ангажирани на реконструкција и изградба на мостовите во село Порој, Тетовско. Во присуство на градоначалничката на Тетово, Теута Арифи и заменикот на…