Пуштен во употреба вториот мост во с. Порој

Денес, 29-ти септември 2015 година, во Порот, Тетово беше свечено пуштен во употреба мостот кој го изградија припадниците на иженерискиот баталјон на АРМ. На свечениот чин во Порој присуствуваа: градоначалничката на Тетово Теута Арифи, заменикот на началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Мухамет Рацај, командантот на Здружената оперативна команда бригаден генерал Васко Ѓурчиновски, командантот на…

Посета на бригадата за логистичка поддршка од одбранбените аташеи акредитирани во Република Македонија

Денес, 29 септември, бригадата за логистичка поддршка (брЛП) беше домаќин на асоцијацијата на одбранбени аташеи акредитирани во Република Македонија. На одржаниот брифинг од страна на клучниот персонал во брЛП пред одбранбените аташеи се презентира структурата, мисијата, основните задачи, како и персоналната и материјалната пополнетост на брЛП и воено медицинскиот центар (ВМЦ). Во рамките на активноста…