Средба на НГШ на АРМ со амбасадорот и одбранбеното аташе на САД во Република Македонија

Денес, 25-ти септември 2015 година, Началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски оствари средба со амбасадорот на САД во Република Македонија Н.Е Џес Л. Бејли и Одбранбеното аташе полковник Томас Батлер. На средбата, генералот Величковски и амбасадорот Бејли ја истакнаа одличната билатерална соработка помеѓу АРМ и Вооружените сили (ВС) на САД, при што и…

На вежбата „Електрон“ потврдена целосната функционалност на комуникациско информатичкиот систем на врски во единиците на ЗОК

Во период од 22.09 до 24.09.2015 година во организација на Здружената Оперативна Команда (ЗОК) се реализира тактичка стручна вежба „Електрон 2015“ на која учествуваа припадници на секциите од командите и единиците за врски и комуникациско информациски системи (КИС) од ЗОК и потчинетите команди и единици. Вежбата се реализира на повеќе издвоени локации во зоната на…