Примопредавање на должност командант на ЦИО

Денес, 23 Септември 2015 година (среда), во касарната „Алексо Демниевски Бауман“ во Велес се одржа свеченост по повод примопредавањето на должност командант на Центарот за индивидуална обука (ЦИО) во Командата за обука и доктрини (КОД). Должноста командант на ЦИО од потполковник Агрон Незири ја прими потполковник Газменд Абдиу. Потполковникот Газменд Абдиу досега ја извршуваше должноста…

Учество на припадници на АРМ на меѓународната вежба „Брз Одговор – 15“

Во периодот од 09.09 – 22.09.2015 година припадници на АРМ во улога на штабен персонал учествуваа на вежбата „Брз Одговор 15“ (Immediate Response – 15) која се реализираше истовремено во Република Словенија, СР Германија и Република Хрватска. Активностите на вежбата се реализираа на вежбовниот полигон „Еуген Квареник“ во Слуњ, во симулациониот центар во Загреб, вежбовниот…