Тромесечен брифинг за обука за трето тромесечје и реферирање за состојбата на поддршката на КОД во изградбата на борбената готовност на АРМ

Денес 15.09.2015 година во Центарот за обука на питомци во касарната „Гоце Делчев“ во Скопје, согласно годишниот План за работа на Команда за обука и доктрини (КОД), беше реализиран тромесечен брифинг за обука (ТБО) и тромесечно реферирање за состојбата на поддршката на КОД во изградбата на борбената готовност на АРМ. Пред Командантот на КОД полковник…

Примопредавање на должност командант на 1.механизиран пешадиски баталјон

Денес 15 септември 2015 година (вторник), во касарната „Боро Менков“ во Куманово, се реализира свеченост по повод примопредавањето на должноста командант на 1. механизиран пешадиски баталјон (1.мпб) од составот на Првата механизирана пешадиска бригада (1.мпбр) во Здружена оперативна команда (ЗОК). Должноста командант на 1.мпб од потполковник Али Хајро ја прими потполковник Лулзим Нуредини кој досега…

Примопредавање на должност командант на баталјон за специјални намени

Денес 15.09.2015 година во касарната „Илинден“ се одржа свеченост по повод примопредавањето на должност командант на баталјон за специјални намени. На свеченоста присуствуваше началникот на ГШ на АРМ генерал потполковник Методија Величковски, командантот на Здружената оперативна команда бригаден генерал Васко Ѓурчиновски и командантите на единиците лоцирани во касарната „Илинден“. На свеченоста пригодно обраќање имаше заменикот…