Примопредавање на должност командант на инженерискиот баталјон

Денес 14 септември 2015 година (понеделник), со почеток во 11:00 часот, во касарната „Илинден“ во Скопје, се одржа свеченост по повод примопредавањето на должноста командант на инженерискиот баталјон (инжб) од составот на Првата механизирана пешадиска бригада (1.мпбр). Должноста командант на инженерискот баталјон од потполковник Дејан Чиплаковски ја прими мајорот Васил Митевски кој досега ја извршуваше…

Одбележување на денот на бПВО

Денес (14.09.2015 година) во касарната „НХ Страшо Пинџур“ во Петровец се одржа свеченост по повод одбележувањето на денот на баталјонот за против-воздушна одбрана (бПВО) од составот на воздухопловната бригада (вбр). На свеченоста присуствуваа Командантот на воздухопловната бригада полковник Кире Колевески, Заменик Командантот на вбр потполковник Роберт Малезански, претставници од вбр, бивши Команданти и припадници на…

Започна ренџерскиот курс

Денес 14.09.2015 година во касарната „Илинден“ во организација на Ренџерскиот баталјон, официјално започна Ренџерскиот курс. Шестмесечен курс ќе се реализира со новопримените професионални војници во Ренџерскиот баталјон, кои со успех го завршија селективниот курс. Цел на курсот е да учесниците поединечно и тимски се обучат и оспособат за ефикасно извршување на борбени задачи во сите…