Примопредавање на должноста Заменик на НГШ на АРМ

Денес, 27 август 2015 година, во Генералштабот на Армијата на Република Македонија, се изврши свечено примопредавање на должноста заменик на началникот на Генералштабот (Заменик на НГШ на АРМ). Должноста Заменик на НГШ на АРМ од генерал – потполковник Насер Сејдини ја прими генерал – мајор Мухамет Рацај кој досега ја извршуваше должноста заменик на командантот…

Средба на МО и НГШ со штабни офицери за мисијата „Одлучна поддршка“ во командата Север

Денес, 27-ми август 2015 година, министерот за одбрана Зоран Јолевски и началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Методија Величковски остварија средба со шесте штабни офицери на АРМ кои заминуваат во мисијата „Одлучна поддршка“ во Авганистан, каде ќе бидат распоредени во Мазар е Шариф во рамките на командата Север. Министерот Јолевски посакувајќи им успешна и безбедна…

Примопредавање на должност командант на Воено Медицинскиот Центар

Воено Медицинскиот Центар (ВМЦ) во состав на бригадата за логистичка поддршка (брЛП) од Здружената Оперативна Команда (ЗОК) од денес 27.08.2015 година е под раководство на нов командант. Примопредавањето на должноста командант помеѓу досегашниот командант на ВМЦ полковник Душан Стојановиќ и новопоставениот командант потполковник Ирена Минева се реализира на воена свеченост во кругот на командата на…

Одбележување на 27-ми Август Денот на 3.мпб во гарнизонот Тетово

Денес, 27 Август (четврток) 2015 година во касарната Н.Х “Кузман Јосифовски-Питу“ во Тетово со воена свеченост припадниците на 3.механизиран пешадиски баталјон (3.мпб) го одбележаа 27-ми Август Денот на единицата. На свеченоста присуствуваа преставник од Здружено оперативната команда, командантот на 1.мпбр, команданти на бригади и баталјони од составот на АРМ, поранешни команданти и припадници на единицата…