Реализација на обука во зимски услови

Од средината на месец Јануари се до почетокот на месец Март на падините на Маврово припадниците на полкот за специјални операции ќе ја реализираат обуката во зимски услови. За време на обуката се реализираат теми од изработка на објекти за престој во зимски услови, тактички постапки со користење на скии, гаѓања со малокалибарска пушка, маскирање…

НГШ на АРМ во посета на гарнизон Кичево и обуката на пСО во зимски услови во Маврово

Началникот на Генералштабот на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески, вчера и денес ги посети касарната „Чеде Филиповски – Даме“ во Кичево и припадниците на полкот за специјални операции (пСО) кои изведуваат обука во зимски услови на терените во Маврово. За време на посетата на гарнизонот Кичево, началникот на ГШ на АРМ изврши увид во борбената готовност…