Обука на тема „Постапки во воено заробеништво“

Во период од 13.01 до 15.01.2015 година со припадниците од 3.механизиран пешадиски баталјон (3.мпб), од составот на 1.механизирана пешадиска бригада беше реализирана обука на тема „Постапки во воено заробеништво“. Обуката беше реализирана во теоретски и практичен дел според дадените теми: „Заробеништво и права на воени заробеници“, „Методи на испитување на воени заробеници“, „Пасивен отпор на…