Посета на Здружената Оперативна Команда и дел од првопотчинетите единици од страна на Канцеларијата за врски на НАТО во Скопје

На 27 и 28 ноември 2014 година во посета на Здружената оперативна команда (ЗОК), првата механизирана пешадиска бригада (1.мпбр) и бригадата за логистичка поддршка (брЛП) престојуваше тим од Канцеларијата за врски на НАТО во Скопје. На ден 27 ноември во Куманово тимот оствари средба со заменик на командантот на ЗОК бригаден генерал Мухамет Рацај и…

Изведување на колективна обука со четата ЕУБГ 2014-2

Во периодот од 24 до 28.11.2014 година во касарната „Чеде Филипоски – Даме“ во Кичево се реализира колективна обука со персоналот од четата за заштита на силите од борбената група на Европската Унија (ЕУБГ 2014-2). Во текот на обуката поголем аспект се даде на техниките на движење во населено место, борба во населено место, техники…