Обука за одржување на возилата „Ивеко 80,17“ и „Ивеко Еурокарго“

Во период од 10-14 октомври во капацитетите на Техничкиот-ремонтниот центар согласно планот за билатерална соработка помеѓу Министерството за одбрана на Република Македонија и Република Италија, се реализираше обука за одржување на возилата „Ивеко 80,17“ и „Ивеко Еурокарго“. Обуката ја посетуваа припадници на АРМ на формациско место –механичари на кои од страна на инструкторите им се…

Одбележување на Денот на инженеријата

На ден 13. ноември (четврток), во касарната „Илинден“ во Скопје, се одржа свеченост по повод денот на инженерискиот баталјон (инжб) од составот на 1. механизирана пешадиска бригада (1.мпбр) и седумдесет години од формирањето на инженериската бригада на ГШ на НОВ. На свеченоста покрај командантот на Здружената Оперативна Команда (ЗОК) генерал мајор Методија Величковски присуствуваа: Директорот…