Кондиционo рекреативен марш на припадниците од ЗОК

Денес, 5 ноември 2014 година, старешините и цивилните лица од составот на ЗОК реализираа кондиционо рекреативен марш. Маршот, се реализираше во реонот на с. Младо Нагоричане и истиот беше со должина од 15 (петнаесет) километри. Оваа активност се изведува неколкупати годишно, а целта е одржување на кондицијата на припадниците на ЗОК на потребно рамниште. За…

Започна курсот за прв подофицер во чета

На 04 Ноември 2014 година во Центарот за индивидуална обука од Команда за обука и доктрини, започна Курс за прв подофицер во чета. Слушатели на курсот се подофицери од единиците на Армијата на Република Македонија. Целта на овој курс е да се идентификуваат должностите и одговорностите на првиот подофицер околу реализацијата и надгледувањето на индивидуалната…