Средба на медицинскиот тим на АРМ кој ќе учествува во мисијата АЛТЕА со Министерот за одбрана на Република Македонија и НГШ на АРМ

Денес, 31-ви октомври, Министерот за одбрана Зоран Јолевски и Началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески остварија средба со медицинскиот тим на АРМ кој во наредните шест месеци ќе учествува во седумнаесеттата ротација за мисијата АЛТЕА во Босна и Херцеговина. Министерот Јолевски изрази задоволство од досегашната работа на медицинскиот тим на АРМ во мисијата…

Свечено испраќање на седумнаесеттата ротација на медицинскиот тим во мировната мисија АЛТЕА

Денес, 31-ви октомври, во Командата на бригадата за логистичка поддршка (брЛП), се одржa свеченост по повод упатувањето на 17-тата ротација на медицинскиот тим во мировната мисија АЛТЕА, Босна и Херцеговина. Оновна цел на мисијата е медицинска поддршка од примарно ниво-РОЛЕ 1 за потребите на силите на ЕУФОР во кампот „Бутмир“. Командантот на брЛП, полковник Владимир…

Посета на тим на европската команда на Вооружените Сили на САД на дел од првопотчинетите единици од Здружената Оперативна Команда

Во периодот од 28 до 31. октомври 2014 година тим од европската команда на вооружените сили на САД (USEUCOM) реализираше посета на дел од првопотчинетите единици од Здружената оперативна команда (ЗОК). На 28-ми октомври тимот престојуваше во инженерискиот баталјон (инжб) и четата за АБХО од составот на 1. механизирана пешадиска бригада при што им се…