Посета на Команда за обука и доктрини од страна на командантот на Команда за обука и доктрини на косовските безбедносни сили на Р. Косово

На 29 и 30 октомври, Командата за обука и доктрини (КОД) ја посети висока воена делегација од косовските безбедносни сили на Република Косово, предводена од командантот на Команда за обука и доктрини, бригаден генерал Енвер Цикаќи. Посетата се одвива во рамките на планот за билатерална соработка на Армијата на Република Македонија со Република Косово. Согласно…