Ситуационо-тактички вежби во 3.мпб

Во период од 20.10 до 22.10.2014 година, на полигоните за обука во гарнизон Тетово, со припадниците од 3.механизиран пешадиски баталјон (3.мпб) од составот на 1. механизирана пешадиска бригада, беа реализирани ситуационо-тактички вежби (СТВ). Припадниците на 3.мпб во реонот на с. Копанце и с. Раотинце, со веќе подготвени сценарија се извежбуваа за: дејство на извидувачка патрола,…

Интензивна меѓуармиска соработка во воздухопловната бригада

Во текот на изминатата недела во воздухопловната бригада (вбр) се одвиваше интензивна меѓуармиска активност преку остварени посети од официјални претставници на странски армии и организации со кои вбр остварува соработка. На ден 13.10.2014 година во посета на воздухопловната бригада престојуваше одбранбеното аташе на Република Хрватска во Република Македонија полковник Ивица Матешиќ. Посетата беше со цел…