Свечено одбележан денот на Здружената Оперативна Команда

Денес 17 октомври (петок), во касарната „Боро Менков“ во Куманово, се одржа свеченост по повод денот на Здружената Оперативна Команда (ЗОК) на АРМ. На свеченоста присуствуваа: началникот на генералштабот (НГШ) на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески, заменикот на НГШ на АРМ генерал-потполковник Насер Сејдини, државниот секретар во министерството за одбрана (МО) Сашо Стефановски, директорот на ГШ…

Признание за Македонскиот контингет во Главната Команда на ИСАФ во Кабул, ИР Авганистан, за успешно изведена вежбовна активност

На ден 15.10.2014 година во базата во Главната Команда на ИСАФ во Кабул од страна на командата за поддршка на базата е оддадено признание на македонскиот контингент за учество и успешно извршена задача на вежбата „Комплексен напад на базата“, организирана од страна на Главната Команда на ИСАФ. Од страна на командантот на командата за поддршка…

Во Центарот за одгледување и дресура на кучиња завршија курсeвите за обука на службени кучиња

Во Центарот за одгледување и дресура на кучиња (ЦОДК) во периодот од 06-17 Октомври истовремено се реализираа: Курс за обука за водачи на службени кучиња на службени лица од Министерството за внатрешни работи (МВР) и редресура на службени кучиња од заштитно-патролна категорија и Курс за обука на службени лица од МВР за водачи на службени…