Одбележување на денот на 2.мпб

Денес (17.09.2014 година) во касарната „Јане Сандански” во Штип се одржа свеченост по повод одбележувањето на денот на 2. механизиран пешадиски баталјон (2.мпб) од составот на 1. механизирана пешадиска бригада (1.мпбр). На свеченоста присуствуваа: началникот на штаб во Здружената Оперативна Команда, бригаден генерал Стојан Димчов, командантот на 1.мпбр – бригаден генерал Павле Арсоски, претставници од…