Одбележан Денот на АРМ во касарната „Алексо Демниевски-Бауман“ Велес

По повод Денот на Армијата на Република Македонија „18-ти Август“ во касарната „Алексо Демниевски-Бауман“ се одржа свечен собир на вработените. На свечениот собир присуствуваа сите вработени во касарната и поканети гости од локалната самоуправа, државните институции и здруженија на Велес. Пред почетокот на свеченоста по повод Денот на АРМ делегација предводена од командантот на Командата…

Прослава на денот на АРМ во касарна „Илинден“

Денес 18.08.2014 година во касарната „Илинден“ – Скопје се одржа свеченост по повод 18-ти Август денот на АРМ. Пред започнувањето на прославата делегација составена од заменикот командант на полкот за специјални операции и командантите на баталјоните положија свежо цвеќе на споменикот на загинатите припадници на полкот во Вејце. Свечениот строј по повод прославата на Денот…