Кондиционен рекреативен марш на старешините и цивилните лица од Центарот за поддршка на обуката

Старешините и цивилните лица од командата на Центарот за поддршка на обуката (ЦПО) која воедно е и команда на гарнизонот Криволак, реализираа кондиционен рекреативен марш. На маршот долг околу 7 км заедно учествуваа старешините и цивилните лица од командата на ЦПО и полициските службеници од полициските станици со општа надлежност од Неготино и Кавадарци, како…

Искажана благодарност и признание на припадниците на АРМ од страна на ГШ на Војската на Србија, за ангажирањето во Обреновац

На 23-ти мај 2014 година (петок) дел од припадниците на АРМ ангажирани за давање помош во Република Србија за време на вонредната состојба заради поплавите, беа испратени од Обреновац. Во името на началникот на Генералштабот (ГШ) на Војската на Србија, на припадниците на АРМ им се обрати началникот на Управата за човечки ресурси на ГШ…