Конвој на АРМ со хуманитарна помош за поплавените подрачја во Република Србија и Босна и Херцеговина

Врз основа на одлуката на Владата на Република Македонија, денес (17.05.2014 година), Армијата на Република Македонија испрати помош во подрачјата погодени со поплавите во Република Србија и Босна и Херцеговина. Во Република Србија денес АРМ испрати обучен персонал со материјално-технички средства и опрема наменети за помош во вакви прилики. Кон Босна и Херцеговина од АРМ…

Реализација на Тактичко Технички збор за персоналот од организацијата на резервни офицери

На 17 мај 2014 година на стрелиштето „Осој“ во околината на Кичево со припадници од организацијата на резервни офицери на Република Македонија (ОРОРМ) се изведе подготвително гаѓање со автоматска пушка 7,62 мм. По завршување на гаѓањето во касарната „Чеде Филиповски Даме“ во Кичево од страна на припадниците од 4.механизиран пешадиски баталјон од 1.механизирана пешадиска бригада…