Донација на прехранбени артикли и облека

На ден 25-ти февруари 2014 година во неколку градови во Република Македонија припадниците на полкот за специјални операции (пСО) донираа прехранбени артикли и облека на социјално загрозени семејства и деца без родители. Во оваа прилика, беа донирани околу 500 пилотски полуоброци составени од млеко, овошни сокови, овошје како и облека, кај неколку семејства во градовите…

Одбележување на денот на Резервните Сили

Денес 26-ти Февруари (Среда) во касарната „Боро Менков“ во гарнизонот Куманово со воена свеченост се одбележа Денот на бригадата за Резервни Сили. На свеченоста присуствуваа командантот на Здружената Оперативна Команда (ЗОК) генерал мајор Методија Величковски, командантите на првопотчинетите единици од составот на ЗОК, началниците на секции од ЗОК, претставници од подрачните единици на Министерството за…

Состанок со Синдикатот на Одбраната и безбедноста во Здружено Оперативната Команда

Денес 26-ти Февруари во Здружената Оперативна Команда (ЗОК), се одржа состанок помеѓу клучниот персонал од ЗОК, првопотчинетите единици и раководството на Синдикатот на одбраната и безбедноста, на кој беа разгледани прашања поврзани со животот и работата на припадниците на Армијата на Република Македонија. Состанокот се организира по барање на Синдикатот на одбраната и безбедноста за…

Свечен завршеток на борбено штабниот курс

Вчера, 26-ти Февруари, во Центарот за индивидуална обука (ЦИО) во Командата за обука и доктрини (КОД) се одржа свечен завршеток на Борбено штабниот курс за подофицери. Курсот започна на 28-ми Јануари со вкупно 18 подофицери од сите единици на АРМ. На свечениот завршеток пригодно обраќање имаше застапникот на Командантот на ЦИО, мајор Оливер Велески, со…

Во Домот на АРМ во Скопје изложба по повод jубилејот „20 години сили за специјални операции“

По повод јубилејот „20 години сили за специјални операции“ денес во Домот на АРМ во Скопје е отворена изложба на слики, обележја и униформи на специјалните сили на АРМ која ќе биде отворена до први март. Изложбата може да се посети од 09.00 до 22.00 часот во сала број 2 во Домот на АРМ каде…