Награди за посебен придонес и вонредно залагање на припадници од контингентот кој се подготвува за мисијата ИСАФ

Во период од 02-18.12.2013 година дел од Контингентот кој се подготвува за упатување во мировна операција во Република Авганистан учествуваше на подготовка за мисија (mission readiness) во Здружениот мултинационален тренинг центар во Хохенфелс-СР Германија. Во текот на подготовките и вежбите низ реални сценарија, приближно до природата на мисијата, припадниците на контигентот решаваа тактички задачи според…

Посета на градоначалникот на општина Штип на касарната „Јане Сандански“

На ден 30.12.2013 година (понеделник) во касарната „Јане Сандански”-Штип со почеток во 12.30 часот во рамките на цивилно воената соработка помеѓу Армијата на Република Македонија и цивилните структури во зоната на одговорност се реализира традиционална новогодишна средба помеѓу припадниците на АРМ од касарната „Јане Сандански” со градоначалникот на Општина Штип. Средбата беше во согласност со…

Хумани питомци

Во пресрет на новогодишните празници на 27.12.2013 година питомците од Центарот за обука на питомци од составот на Командата за обука и доктрини реализираа хуманитарна акција во Посебното основно училиште „Златан Сремац“ во Скопје. Идните офицери на АРМ самоиницијативно со Командантот на ЦОП потполковник Звонимир Савески, собраа заеднички парични средства од припадниците од Центарот за…