Доделување на медали на припадниците на македонскиот контингент во мисијата ИСАФ

Во месец Декември традиционално во базата каде е сместен главниот штаб на мисијата ИСАФ e организирана воена свеченост на која од страна на високи старешини од командата на припадниците на националните контингенти кои извршуваат задачи во базата им беше врачен НАТО медал за учество во мисијата кое претставува признание за високо и професионално извршување на…