Успешна презентација на новата службена униформа на АРМ

Денес, (24-ти декември) во Домот на АРМ во Скопје, се изврши презентација на новата службена униформа на АРМ, на која присуствуваа: Министерот за одбрана Талат Џафери, Началникот на ГШ на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески, клучниот персонал од МО и ГШ на АРМ, претставници од Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, пензионираните генерали на АРМ и…

Донација од пакетчиња на ДУРДМОВ „Димитар Влахов“

Денеска, 24.12.2013 година (Вторник) по повод Новогодишните и божиќните празници, воздухопловната бригада традиционално организира акција за разубавување на празниците на одредена група на дечиња. Годинава во соработка со Општината Петровец беа обезбедени пакетчиња кои денеска беа поделени на дечињата од Државното училиште за рехабилитација на деца и млади со оштетен вид (ДУРДМОВ) „Димитар Влахов“ од…

Последни подготовки на контингентот пред упатување во мисијата ИСАФ

Во деновите 23 и 24 Декември 2013 година во гарнизонот Тетово се реализираа ситуационо-тактички вежби (СТВ) со контингентот кој се подготвува за упатување во мировна операција „ИСАФ“ во Р. Авганистан. Во текот на ситуационо-тактичките вежби низ реалистично сценарио, приближно до природата на мисијата, припадниците на контингентот решаваа тактички задачи според креирана листа на инциденти. За…