Селективен курс

Во периодот од 28.10.2013 година до 21.11.2013 година во касарната Илинден и Центарот за обука „Пепелиште“ се реализираше селективен курс за влез во полкот за Специјални Операции. Сите пријавени кандидати со успех ги завршија физичките и лекарски проверки како и пливањето на 50 метри кои беа основен предуслов за влез на селективниот курс. На самиот…