Посета на НАТО советодавниот тим на командата за обука и доктрини

Командата за обука и доктрини на 19 Ноември ја посети советодавен тим на НАТО (НСГ) во Република Македонија. Тимот беше предводен од Началникот полковник Александар Александров. Срдечен прием на тимот беше организиран од екипа од Командата за обука предводена од Началникот на Штаб во КОД полковник доц.д-р Зоран Јовановски. За време на посетата беа реализирани…

„Отворен Ден“ за цивилните структури во гарнизонот Кичево

На ден 19 Ноември (вторник) 2013 година во касарната „Чеде Филипоски-Даме“, Кичево во време од 10.00 до 14.00 часот, согласно Планот за Цивилно Воена Соработка со населението и организациите кои гравитираат во градот Кичево и афирмативно презентирање на капацитетите и активностите кои се реализираат во АРМ се организира „отворен ден“, изложба на воена опрема и…

Кондиционен марш на персоналот од ЗОК

На 18 Ноември 2013 година (Понеделник) врз основа на календарот за обука на Здружено Оперативната Команда (ЗОК) за 2013 година старешините и цивилните лица реализираа кондиционо рекреативен марш на релацијата од населбата Карпош преку селото Младо Нагоричане до реката Пчиња при што беа препешачени 10 тина километри пат. Ваквите активности кои согласно Планот за обука…