Инспекторски тим од одделението за контрола и верификација на вооружувањето

На 31 Октомври 2013 година во Командата за обука и доктрини се реализира посета од страна на инспекторски тим согласно одредбите на „Виенски документ 2011“. Инспекторскиот тим составен од тројца инспектори од ВС на Швајцарија и еден претставник од ВС на Обединетото Кралство го предводеше полковник Томислав Ризески од одделението за контрола и верификација на…

Посета на НГШ на АРМ на ВС на Република Литванија: Потврда на придонесот на Република Македонија кон Европската одбрана и безбедност

Началникот на Генералштабот (ГШ) на АРМ генерал-потполковник Горанчо Котески, денес продолжува со официјалната посета на Вооружените сили (ВС) на Република Литванија. Вчера на средбите со литванскиот Министер за одбрана Јоузас Олекас и началникот на ГШ на ВС на Република Литванија, генерал-потполковник Арвидас Поциус, беше нагласено дека Литванија дава целосна поддршка на полноправното членство на Република…