Прием на војници

На 28 Октомври во касарната „Алексо Демниевски Бауман“ во Велес, во Центарот за индивидуална обука (ЦИО) примена е дваесет и првата генерација на војници на доброволно служење на воениот рок. Пристигнаа вкупно 257 војници на доброволно служење на воениот рок од различни краеви на нашата држава. Меѓу нив и 17 припаднички од понежниот пол. Командата…