Промоција на питомци во Воената Академија

Денеска, 31 јули 2013, 34 питомци од 13-тата класа, беа промовирани во потпоручници и идни офицери. Оваа класа е прва што ја завршува воената академија „Михајло Апостолски“, по нејзиното рестартирање во 2009-та година. На свеченоста присуствуваа Претседателот и врховен командант на Армијата на Република Македонија, Др. Ѓорге Иванов, Министерот за Одбрана господин Талат Џафери, Началникот…