НГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески положи венец на незнајниот војник на меморијалните гробишта во Арлингтон, Вирџинија

Во рамките на повеќедневната посета на САД, денес 19.07.2013 година НГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески придружуван од Амбасадорот на Република Македонија д-р Зоран Јолевски, положи венец на гробот на незнајниот војник на меморијалните гробишта во Арлингтон, Вирџинија. Исто така го посети музејот на меморијалот каде положи и плакета во спомен на посетата и во…

Средби на НГШ на АРМ во Пентагон

Вчера 18–ти јули, во рамките на официјалната посета на САД, НГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески во Вашингтон оствари средби со Началникот на Здружениот Генералштаб на вооружените сили на САД генералот Мартин Демпси, со помошникот Државен Секретар на САД Филип Рикер, со заменик помошникот на секретарот за одбрана на САД Евелин Фаркаш и со директорот…