Посета на НГШ на АРМ на САД и Националната гарда на Вермонт

Во рамките на повеќедневната посета на САД и Вермонт, НГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески, вчера 15-ти јули оствари средба со својот домаќин Командантот на Националната Гарда на Вермонт генерал-мајор Стивен Креј и имаше заеднички разговори со штабот на Националната Гарда. За време на средбата НГШ на АРМ и генералот Креј го искажаа заедничкото задоволство…