На полигонот „Чојлија“ изведена методско – нагледна вежба „Здружена операција“

Денес, 28-ми јуни на полигонот „Чојлија“ во организација на Здружената оперативна команда (ЗОК) на АРМ, се одржа методско-нагледна вежба „Здружена операција“. На вежбата присуствуваa: Началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески, Директорот на ГШ на АРМ бригаден генерал Димче Петровски, Командантот на ЗОК бригаден генерал Методија Величковски, командантите на потчинетите команди и единици и…

Одбележан Денот на воздухопловната бригада

Владата на Република Македонија донесе одлука за приклучување кон иницијативата за балкански регионален пристап кон противвоздушната одбрана – БРААД, а беа разгледувани и прашањата поврзани со иднината на воздухопловите кои не се оперативни, посочи заменик-министерот за одбрана на Република Македонија, Емил Димитриев по денешната свеченост по повод Денот на воздухопловната бригада. Воедно, заменик-министерот Димитриев, во…