Официјална посета на Началникот на вооружените сили на Република Турција на Република Македонија и АРМ

Денес, 27 мај 2013 година, во ГШ на АРМ со високи воени почести беше пречекан Началникот на ГШ на ВС на Република Турција, генерал Неџет Озел на кого домаќин му е Началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески. Претходно генералот Озел беше примен од Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, а за време на…

Учество на НГШ на АРМ на Конференција на Воениот комитет на НАТО во Брисел

Началникот на ГШ на АРМ, генерал-мајор Горанчо Котески утре (14-ти мај) ќе учествува на Конференцијата на Воениот комитет (ВК) на НАТО во формат на началници на генералштабови, која се одржува во командата на НАТО во Брисел. Денес, генералот Котески ќе присуствува на официјалната церемонија за примопредавање на должноста Командант на Врховната команда на силите на…

Проштална средба на НГШ на АРМ со потполковник Манфред Стеиб од Канцеларијата за врски на НАТО во Република Македонија

Денес, 2-ри мај 2013 година, Началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески оствари проштална средба со потполковникот Манфред Стеиб од Канцеларијата за врски на НАТО во Република Македонија. На средбата генералот Котески му се заблагодари на потполковникот Стеиб за неговата работа и стручен ангажман, при што нагласи дека тој дал соодветен придонес во достигнувањето…