Успешно реализирана работилница за медиа тренинг со клучниот персонал од ГШ на АРМ

Денес, 19-ти Април 2013 година во Регионалниот тренинг центар за комуникации во касарната „Гоце Делчев“ во Скопје успешно се заврши работилницата за медиа тренинг со клучниот персонал од ГШ на АРМ која се реализираше изминатите три дена. На работилницата, началниците на организациските единици на Генералштабот на АРМ имаа можност да се запознаат со дел од…

Посета на НГШ на АРМ на Армијата на Чешката Република

Началникот на Генералштабот (НГШ) на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески, од денес претстојува во дводневна официјална посета на Армијата на Чешката Република. Тој денес во Прага беше дочекан со високи воени почести од НГШ на Армијата на Чешката Република, генерал-потполковник Петр Павел. На средбата во ГШ на Чешката Армија беше разгледана билатералната воена соработка, размена на…