Делегација на Војската на Србија во посета на АРМ

Денес, 22 март 2013 година, во официјална посета на Армијата на Република Македонија претстојува висока делегација на Војската на Србија, предводена од Началникот на ГШ на Војската на Србија, генерал Љубиша Диковиќ. Делегацијата во ГШ на АРМ беше пречекана со високи воени почести, а домаќин и е Началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески.…

Свеченост по повод 8-ми Март

„Министерството за одбрана целосно ги почитува заложбите на меѓународната заедница за зголемување на учеството на жените во креирањето и развивањето на безбедносната политика. Република Македонија континуирано дава свој значаен придонес во напорите за етаблирање на вредностите на 21-от век во сите општества, на глобално ниво, а жените, како дел од контингентите од АРМ во меѓународните…

Заедничка методско огледна вежба на АРМ и МВР

Денес, 6-ти март 2013 година (среда), во касарната „Илинден“ во Скопје со почеток во 12.00 часот се изведе методско огледна вежба на тема: „Стандардизирани постапки при увид на место на настан кај сериозни кривични дела“. Mетодско огледната вежба ја реализираше баталјонот на воената полиција во соработка со припадниците на МВР и јавното обвинителство на град…

Првенство на АРМ во крос кантри трчање

Денес (4-ти март 2013 година) во касарната ,,Илинден“ во Скопје во организација на Генералштабот на АРМ се одржа шестото првенство во крос-кантри трчање на АРМ. Кросот се одржа на посебно уредена патека во касарната ,,Илинден“, а се трчаше на 10 km во машка и на 5 km во женска конкуренција, каде настапуваа натпреварувачи од сите…

Одбележување на Денот на пСО

Денес, 1-ви март 2013 година (петок), со почеток во 11.00 часот, во касарната „Илинден“ во Скопје се одржа свеченост по повод денот на Полкот за специјални операции (пСО). На свеченоста свое обраќање имаше Началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески, кој им го честиташе празникот на пСО при што истакна дека „Припадниците на АРМ…